Ministrul Educației a fost demis, în contextul cazului de la Caracal. Ce a făcut Ecaterina Andronescu

Premierul Viorica Dăncilă a demis-o, astăzi, pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei.
“Am decis să o demit pe doamna Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei pentru declaraţiile profund greşite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.
Sunt afirmaţii care arată lipsă de înţelegere, punctual, a cazului de la Caracal şi, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz şi trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziţia Guvernului şi care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc”, a scris prim ministrul pe Facebook.
“Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancţionat în acelaşi mod. La fel cum voi denunţa public orice acţiune sau declaraţie din partea oponenţilor politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal”, a adăugat Dăncilă.
Reacția premierului vine după ce Ecaterina Andronescu a declarat aseară, la o emisiune televizată, că ea a “învăţat de acasă” să nu se urce “în nicio maşină străină”, referindu-se la cazul Alexandrei, adolescenta de 15 ani răpită şi sechestrată la Caracal de bărbatul care a luat-o la ocazie.

Cele mai Accesate Articole