World Challenge Cup, prima ediție în România

Rafinamentul și grația gimnasticii ritmice a câștigat inimile publicului din țara noastră și de pretutindeni. Federația Română de Gimnastică Ritmică și-a propus ca țara noastră să devină în acest sport un veritabil vârf de lance nu numai prin câștigarea medaliilor de către reprezentantele lotului național, ci și prin organizarea de competiții de înaltă clasă.

Primii pași spre realizarea acestui deziderat au fost deja făcuți iar România va fi la sfârșitul lunii august gazda competiției World Challenge Cup. Evenimentul este un concurs sportiv de mare anvergură, care se va desfășura pentru prima dată în România.
Federaţia Română de Gimnastică Ritmică şi-a depus candidatura de organizare a etapei de Cupă Mondială şi pentru anul următor, înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo.
În cadrul conferinței de presă, Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu, și-a exprimat dorința de a obține undă verde pentru organizarea unei competiţii majore de gimnastică ritmică, legislația actuală fiind un impediment în realizarea acestui deziderat.
Irina Deleanu a menționat faptul că la competiția de la Cluj-Napoca nu va putea înscrie echipa de ansamblu a țării noastre.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole