Violență în familie. Ordin de restricție pe numele unui bărbat din Năvodari

”Violenţa în familie este orice act vătămător, fizic sau emoţional care are loc între membrii unei familii.
Aceasta poate include un singur episod sau mai multe acte de violență, formând un model de comportament abuziv prin exercitarea controlului.
Violența în familie este un comportament intenționat. Scopul violenței în familie este stabilirea și exercitarea puterii și controlului asupra altei persoane”, arată Centrul de Drept al Femeilor care menționează că bărbații deseori folosesc violența împotriva partenerelor lor intime, inclusiv asupra actualelor sau fostelor soții, prietene ori partenere.
Este și cazul unui bărbat violent din Năvodari.
Duminică, 4 august,  în jurul orei 16.45, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari au fost sesizaţi de către o femeie, în vârstă de 56 de ani, din aceeaşi localitate, despre producerea unui scandal la domiciliul său.
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au identificat un bărbat, în vârstă de 58 de ani, soţul femeii în cauză, care ar fi ameninţat-o cu acte de violenţă şi ar fi agresat-o fizic pe aceasta.
Poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu, conform procedurilor legale, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie.
Sursa: IPJ Constanta

Cele mai Accesate Articole