Constanța, potențiala Capitală a Tineretului din România

Constanța are șansa să devină anul viitor Capitala Tineretului din România. Citadela de la malul mării se duelează pentru obținerea acestui titlu cu Craiova.

Constanța și Municipalitatea din Bănie au fost selectate din rândul mai multor orașe pentru a purcede în etapa următoare a competiției pentru valorosul titlu. Procesul de evaluare a candidaturilor continuă cu runda a doua în care concurentele sunt chemate la masa provocărilor și trebuie să dezvolte dosarul de înscriere și să-l depună până pe data de 30 septembrie, ora 16.59. Marele finalist va fi anunțat la Iași în luna octombrie, în cadrul ediției a IV-a a Summitului Tinerilor.

“Oraşul câştigător va primi un premiu în valoare de 50.000 de euro şi va deţine titlul de Capitala Tineretului din România în perioada 2 mai 2020 – 1 mai 2021. Echipa câştigătoare va avea oportunitatea de a-şi finanţa proiectul propus, dar va avea şi un punct de pornire în atragerea de surse adiţionale de finanţare.”, au menționat organizatorii programului Capitala Tineretului din România.

Proiectul a fost inițiat de către Consiliul Tineretului din țara noastră, Federaţia Tinerilor din Cluj, Grupul PONT şi BCR. Programul funcționează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului, onoare de care s-a bucurat Cluj – Napoca în urmă cu patru ani.
După Timișoara, Bacău și Baia Mare, Iașul este, în prezent, deținătorul prestigiosului titlu de Capitală a Tineretului din România. Partener strategic al programului este Ministerul Tineretului şi Sportului.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole