Festivalul Mării, ediția 117

Festivalul Mării debutează mâine, odată cu revenirea velierului Mircea în Portul Constanţa. Astfel va fi marcat finalul voiajului ce-i marchează a 80-a aniversare.

Cea de-a 117-a ediţie a Festivalului Mării, eveniment organizat în perioada 7-15 august ca prolog la Ziua Marinei Române, debutează miercuri la Constanţa, cu ceremonia de întâmpinare a Navei Şcoală  Mircea, informează Statul Major al Forţelor Navale (SMFN).
Potrivit sursei citate, Festivalului Mării, lansat pe 15 august 1902, la Constanţa, este marcat şi în alte cinci oraşe ale ţării: Mangalia, Tulcea, Brăila, Galaţi şi Bucureşti. N. Ş. Mircea, istoricul velier, a primit recent  titlul de Ambasador onorific în serviciul României.
La Constanţa, ciclul de manifestări debutează cu activităţile de prezentare şi promovare organizate în cadrul Zilei Resurselor Mării şi a Învăţământului Militar de Marină. Astfel, mâine, de la ora 10,00, scafandrii militari desfăşoară la ateliere de scufundări recreaţionale, în Portul Tomis, pentru cei 80 de câştigători ai concursului organizat de Centrul 39 Scafandri. Tot miercuri, la ora 11,00, în Portul Militar Constanţa este planificată ceremonia de sosire a velierului Mircea, din marşul istoric de instrucţie, iar de la ora 17,00 până la 21,00, pe esplanada Comandamentului Flotei sunt prezentate standuri expoziţionale ale Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Şcolii de Maiştri Militari a Forţelor Navale – „Amiral Ion Murgescu”, Colegiului Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Direcţiei Hidrografice Militare şi ale Centrului de Scafandri, iar Muzica Militară a Forţelor Navale va interpreta piese din repertoriul marinăresc.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole