Noi puncte de control pentru valabilitatea rovinietei

Atenție șoferi! Începând din data de 7 august, patru noi puncte fixe de control pentru valabilitătea rovinietei au devenit funcționale și vor ajuta la depistarea celor care utilizează rețeaua de drumuri din România fără a achita taxa de drum.

Acestea sunt amplasate în zona punctelor de trecere a frontierei de stat, respectiv la Calafat, în județul Dolj, Nădlac și Turnu, în județul Arad, și la Săcuieni, din județul Bihor. Prin instalarea acestora, numărul total al camerelor video folosite la nivel național pentru verificarea valabilității rovinietei a ajuns la 86.

”Adresăm conducătorilor auto rugămintea de a verifica înainte de a utiliza rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi valabilitatea rovinietei. Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor, CNAIR a pus la dispoziția acestora, pe portalurile www.cnadnr.ro (secțiunea Verificare Rovinieta) și www.erovinieta.ro un instrument prin care se poate verifica valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare).”, au menționat reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Șoferii care circulă fără rovinietă riscă amenzi usturătoare, care sunt stabilite în funcție de tipul autovehiculului.Cuantumul acestora poate ajunge până la 4.500 de lei. Amenda minimă revine contravenienților deținători de autoturisme și este de 250 de lei, în timp ce vehiculele de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone riscă plafonul superior stabilit de lege.
Așa că înainte de a vă pune centura de siguranță și a porni la drum, verificați-vă rovinieta!
Tarifele acesteia variază în funcție de tipul autovehiculului și de perioada de timp aleasă de utilizator. Cele mai mici taxe de drum le achită proprietarii de autoturisme. Aceștia trebuie să scoată din buzunar 3 euro pentru șapte zile, 7 euro pentru 30 de zile, 13 euro pentru 90 de zile și 28 de euro pentru 12 luni.
În schimb, pentru vehiculele de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone, cu minimum patru axe, inclusiv, tarifele sunt cele mai ridicate și sunt stabilite la 11 euro pentru o zi, 55 de euro pentru șapte zile, 121 de euro pentru 30 de zile, 345 de euro pentru 90 de zile și 1.210 euro pentru 12 luni.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole