Comemorarea eroilor marinari

Pios omagiu faptelor de vitejie și de sacrificiu suprem săvârșite de marinari! Ca în fiecare an, înainte de Ziua Marinei, Forţele Navale Române i-au comemorat pe cei care și-au jertfit viața în luptele pe Dunăre și mare în Războiul de Independență, dar și în cele două Conflagrații Mondiale.

O ceremonie militară și religioasă, închinată eroilor care își dorm somnul de veci în adâncul apelor, a fost organizată la Monumentul Crucea Marinarilor de pe faleza din Constanța. Evenimentul s-a desfășurat în prezența ministrului Apărării Naționale, Gabriel Leș, și a altor oficialități de seamă.
Coroanele de flori au înțesat monumentul care slăvește gloria eternă a marinarilor căzuți la datorie. Acestea au fost depuse de Președinția României și Ministerul Apărării, dar și de către oficialitățile județene și locale.
Cununi de flori au fost așezate lângă soclul monumetului  și de către Brigada 9 Mecanizată, Comandamentul Flotei și Academia Navală.
De asemenea, ISU Dobrogea, Centrul 39 Scafandri, Serviciul Român de Informații, și reprezentanții veteranilor, amiralilor, cadrelor militare în retragere și în rezervă au depus rând pe rând coroane de flori.
Toate activitățile din acest an prilejuite de Ziua Marinei sunt dedicate navei-școală ”Mircea” cu ocazia împlinirii celor 8 decenii de la intrarea în serviciul flotei militare Române.
Faleza Cazinolui din Constanța a fost împânzită de un public numeros, dornic să fie martor amintirii nepieritoare a celor care și-au legat destinul de întinderile albastre ale apelor.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole