Peste 6.000 de tone de alge, adunate de pe plajele litoralului românesc

Plajele litoralului românesc au fost invadate de alge.
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral a anunțat că a adunat, doar în ultimele două săptămâni, peste 1.300 de tone de alge din aproape toate staţiunile.
“În urma condiţiilor meteorologice din aceste zile fenomenul de înflorire algală a înregistrat valori crescute pe întreg litoralul, iar Administraţia Bazinală De Apă Dobrogea – Litoral a colectat în perioada mai – 16 august 2019, de la linia ţărmului, de pe litoralul turistic românesc 6.300 de tone de alge.
Cea mai mare cantitatea de alge colectată de pe plaje a fost de pe tronsonul Olimp – Vama Veche, urmat de tronsonul Eforie Sud – Tuzla -Costineşti şi apoi de Năvodari.
Colectarea depunerilor de alge de la linia ţărmului se face manual şi mecanizat cu ajutorul utilajelor din dotare în timpul verii, în fiecare noapte, în intervalul orar 22:00 – 6:00.
Echipele A.B.A. Dobrogea – Litoral strâng algele depuse pe sectorele de plajă pentru reducerea disconfortului produs turiştilor de fenomenul de înflorire algală acţionând în continuare în fiecare seară, în funcţie de necesitate, cu 2 încărcătoare frontale de mare capacitate, 3 tractoare cu remorcă, 4 autobasculante de diferite capacităţi şi 4 buldoexcavatoare, încercând pe cât este posibil să nu deranjăm localnicii şi turiştii aflaţi în concediu”, se mai arată în comunicat.
Prezenţa algelor aduse de curenţii marini la ţărm nu este dăunătoare sănătăţii”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Bazinale de Apă  Dobrogea – Litoral.

Cele mai Accesate Articole