40 de ani de Petromidia

Rafinăria Petromidia Năvodari se află în prezent sub emblema Rompetrol și aparține la nivel de acționariat, grupului KazMunayGas din Kazahstan.

Anul acesta se împlinesc 40 de ani de la punerea în funcțiune a imensei uzine de prelucrare a petrolului, moment important atât pentru colectivul din trecut cât și pentru cel din prezent al rafinăriei dar și pentru fiecare cetățean al orașului Năvodari, pentru că acest pol este cel mai important motor economic al acestui spațiu. Anul 2018 a devenit un punct de referinţă pentru istoria rafinăriei Petromidia, la nivel de materii prime procesate, produse obţinute, grad de utilizare al capacităţilor de prelucrare, reducerea pierderilor tehnologice, îmbunătăţirea indicelui de eficienţă energetică sau a celor peste 2 milioane de ore fără incidente. Toate aceste reușite, obținute prin multă muncă și dăriure, au fost celebrate în cadrul unei festivități emoționante desfășurate în incinta somptuasei Săli Ronde. Cele mai importante personalități ale Rompetrol au urcat pe scenă și i-au premiat pe cei o sută de angajați care au împlinit 40 de ani sau mai au foarte puțin și se apropie de acest cumul de timp dedicat cu toată ființa progresului rafinăriei Petromidia.
Familia Rompetrol a arătat încă odată că motto-ul după care funcționează nu este doar o teorie enunțată sonor ci este real un mod de a gândi și acționa: „viitorul are rădăcini adânci!”, „omul este cel mai important!”, „suntem cu toții o familie!” sau ”să fim propagatori de imagini pozitive”. La mulți ani, rafinăria Petromidia pentru cei 40 de ani de activitate!
Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: George Dima

Cele mai Accesate Articole