Constanța. Zeci de elevi pictează împotriva urii sociale

La Constanța se desfășoară în această perioadă cea de-a IV–a ediție a Taberei de pictură: Arta împotriva urii sociale, discriminării, antisemitismului și xenofobiei – Pictură, nu ură!
37 de tineri artiști, elevi ai colegiilor de artă din Bacău, Buzău si Constanța, dar și din localitatea Cumpăna, îndrumați  de profesori de arte plastice, realizează lucrări care au ca subiect mesajul artei plastice împotriva oricăror forme de manifestări ale urii sociale, sub sintagma: Pictură, nu ură!
Lucrările realizate vor fi expuse la data de 31 august la Muzeul de Artă din Constanța și vor ajunge apoi în galerii de artă din Vatican, Israel, Austria și Norvegia.
Tabăra este organizată de Federația Comunitătilor Evreiești din România – Cultul Mozaic si Fundația Filderman pentru Educație, Cultură și Artă, în parteneriat cu Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernul României, Primăria Municipiului Constanța, Consiliul Județean Constanța, Comunitatea Evreilor din Constanța, Primăria Cumpăna, Clubul Cavalerilor Ospitalieri – Cavaleri de Malta si Colegiul Național de arte „ Regina Maria“.
 

Cele mai Accesate Articole