Proiectul „Orașul meu din Mozaic” prinde contur!

Proiectul „Orașul meu din Mozaic” prinde contur! 21 de lucrări decorative vor putea fi admirate în curând pe trotuarele din dreptul a 10 treceri de pietoni din Constanța. Lucrările de artă sunt deja în lucru și vor alcătui o hartă de mari dimensiuni a poveştilor care se fac auzite în „Oraşul meu din Mozaic“.

Ele își propun să înfrumuseţeze spaţiile, spiritele şi sufletele celor care îşi duc existenţa în aceste locuri. Tinerii voluntari care participă la această inițiativă sunt locuitori ai Constanței și curajoși creatori ai unul alt fel de cotidian. Unul mai frumos, pentru diversele cartiere ale orașului în care sălășluiesc. Ei au ales să se înscrie în acest program din dorința de a-și estetiza spațiile comunitare dar și de a învăța. În cadrul Masterclass-ului „Ucenicul mozaicar”, au avut ocazia să se deprindă cu îndeletnicirea  lucrărilor de mozaic. „Oraşul meu din Mozaic“ este un proiect care se situează, în cel mai fericit mod, la răscrucea dintre artă, societate, știință și meșteșug și readuce în memoria colectivă tehnica de montaj a mozaicului și secretele ei. Un alt aspect foarte important, mare parte din demers este realizat de unii dintre cei mai importanţi factori sociali, tinerii. Proiectul este realizat de Fundația Metamorphosis a Universității “Ovidius” din Constanța și finanțat de Primăria Municipiului Constanța.
Demersul are ca obiectiv atragerea a cât mai multor tineri către studiul artelor şi meşteşugurilor ei specifice şi aşezarea Constanţei pe harta turismului de lucrări de artă urbană.
Echipa de voluntari este formată din: Sorin Papadopol, Victoria-Cristiana Radu, Iulia-Mina Tömpe, Miana-Crina Ene, Matei Balcan, Daniel State, Anca Negrilă, Andreea Bodonea, Elena-Georgiana Andriș, Adelina-Valeria Măriuță, Cosmin Țone, Alina-Cristina Buzoianu, Andrei Niculae, Ovidiu-Eugen Rusu, Mihaela Tănase și Theo Teodorof.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole