Fonduri europene pentru podul Tulcea – Brăila

Au fost alocate fonduri europene pentru podul Tulcea – Brăila, cea mai complexă lucrare de infrastructură din România ultimilor 27 de ani precum şi pentru reţeaua de ape uzate Cluj-Sălaj.  


,,Am primit o veste bună de la Comisia Europeană. Pe Programul Operaţional Infrastructura Mare a fost dată alocarea bugetară pe fonduri europene pentru podul de la Brăila – Tulcea. În acelaşi timp, un alt proiect finanţat din fonduri europene pe POIM este pentru apele uzate Cluj-Sălaj’, a declarat premierul Viorica Dăncilă, aflat la o conferinţă de presă susținută la Constanța.

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, a declarat că ajutorul CE este unul semnificativ.

„Podul de la Brăila are o componentă economică, fluidizează traficul de mărfuri…Este un proiect foarte important de care vor beneficia 750.000 de locuitori din aceste două judeţe…”, a declarat Roxana Mînzatu.

Podul suspendat Brăila – Tulcea va avea o lungime de 1,9 km. Drumul de legătură va dispune de două benzi pe sens între Brăila şi Jijila, cu o lungime de 19 kilometri, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens cu o lungime de 4,3 km. Podul suspendat Brăila-Tulcea este cea mai complexă lucrare de infrastructură din România ultimilor 27 de ani. Odată finalizat, podul suspendat Brăila-Tulcea va intra automat în Top 5 poduri europene, din punctul de vedere al deschiderii centrale-1,12 km. În ceea ce privește canalizarea din Cluj și Sălaj, compania de apă Someş a câştigat un proiect cu finanţare europeană de peste 355 de milioane de euro pentru modernizarea şi extinderea infrastructurii de apă şi canalizare în judeţele Cluj şi Sălaj, urmând să deservească un număr de 174 de localităţi.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole