Crește volumul de țiței pentru Petromidia

Statul kazah a înregistrat o creștere a producție de țiței iar acest rezultat economic ascendent are efect pozitiv și asupra rafinăriei Petromidia. Ecoul este posibil în contextul în care KazMunaiGaz, companie petrolieră din Kazahstan este actualul proprietar al uzinei petrochimice din Năvodari.

Pe această linie, cu cât crește producția de țiței în țara care deține controlul acțiunilor, cu atât volumul de muncă și implicit rezultatul finaciar din țara noastră este în același trand.
Guvernul Kazahstanului intenționează să extindă producția de petrol de la 90 de milioane de tone în 2020 la 100 de milioane de tone până în 2024, a declarat în ședința Cabinetului, Ministerul Economiei Naționale, Ruslan Dalenov.

“Producția de petrol va crește de la 90 de milioane de tone în 2020 la 100 de milioane de tone în 2024. Producția va fi crescută datorită extinderii câmpurilor Tengiz, Karachaganak și Kashagan și punerea în funcțiune a câmpurilor offshore”, a spus Dalenov, prezentând perspectivele de dezvoltare socioeconomică a țării pentru 2020-2024.

Totodată, se mărește și capacitatea de transport pe conducta de țiței care duce această materie din Kazahstan până în Rusia, la Novorossiysk – port la Marea Neagra. Kazahstan a produs 90,36 ml tone de petrol la sfârșitul anului 2018 și intenționează să producă 89 de milioane de tone de petrol anul acesta.
În perioada 2001 – 30 iunie 2019, peste 613 milioane de tone de petrol au fost livrate pe piețele mondiale prin intermediul sistemului de conducte de petrol Tengiz – Novorossiysk; dintre acestea, peste 533 de milioane de tone de petrol din Kazahstan și peste 79 de milioane de tone de petrol rusesc. Astfel, pentru Petromidia se conturează un context favorabil, acum când acesta sărbătorește 40 de ani de activitate.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole