Siguranța pacientului în atenția ANMCS

Oficiul Teritorial Sud-Est al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, cu sediul în municipiul Constanța și-a început activitatea de astăzi, patru septembrie.

Scopul principal al oficiului teritorial este de a îndruma unitățille sanitare în procesul de implementare al managementului calității serviciilor medicale și siguranței pacientului în județele: Constanța, Brăila, Buzău, Galați, Tulcea și Vrancea. Totodată, reprezentanții ANMSC în teritoriu vor monitoriza menținerea condițiilor de acreditare.
În aria de competență a Oficiului Teritorial Sud-Est sunt 80 de unități sanitare, dintre care 47 spitale publice și 32 de spitale private.
Între motivațiile pentru care s-a considerat necesară înființarea acestei autorități a fost în primul rând grija față de pacient. El este tratat în unitățile spitalicești pentru diferite afecțiuni de către oameni specializați dar nu primește îngrijire și pentru starea lui de spirit. De asemenea, s-a subliniat faptul că inovația și investiția nu au nicio importanță dacă nu sunt puse în valoare de o bună practică, bună-voință și o bună comunicare.
Prin această organizare se dorește o schimbare o mentalității de abordare a relațiilor interumane și a eticii profesionale, așa cum a accentuat în discursul inaugural, Vasile Cepoi: ,,profesionist nu te numești atunci când prezinți diferite grafice de activitate, ci atunci când dai dovadă de respect și implicare chiar și atunci când nu te vede nimeni” .
Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: George Dima

Cele mai Accesate Articole