Eroi români, repatriați

Trupurile neînsuflețite ale celor eroi români, căzuți la datorie în Afganistan, au ajuns în țară. Ceremonia de repatriere a acestora s-a desfășurat în Baza  90 Transport Aerian din Otopeni.

Rudele celor decedați au fost prezente la eveniment. La ceremonia de repatriere, au participat și ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, și cel al Afacerilor Externe, Ramona Mănescu.
Pentru cei doi români căzuți la datorie, a fost oficiată o slujbă reliogioasă de către un sobor de preoți.
Sublocotenentul Ciprian- Ştefan Polschi îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul. Militarul şi-a pierdut viaţa în data de 5 septembrie, în urma exploziei unei maşini-capcană în apropiere de Green Zone, din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.
La rândul său, Vasile Rădună era reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul și a decedat în cursul nopţii de 2 spre 3 septembrie. Moartea acestuia a survenit în timpul atacului terorist care a avut loc în campusul în care și-a desfăşurat activitatea Ambasada României la Kabul.
Cei doi eroi au fost decoraţi post-mortem de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole