”Platinum Eagle 19.2”, în Poligonul Babadag

Militari din cadrul Batalionului 341 Infanterie “Constanţa” al Brigăzii 9 Mecanizate ”Mărășești” participă în perioada 09 – 20 septembrie la modulul de pregătire „Platinum Eagle 19.2”, parte a exerciţiului multinaţional „Black Sea Rotational Force” 19.

Manevrele de pregătire se desfășoară în Centrul secundar de instruire pentru luptă al Forţelor Terestre Române din oraşul Babadag, judeţul Tulcea.
Militarii constănțeni împreună cu cei din Forţele Navale Române încadraţi în Regimentul 307 Infanterie Marină se antrenează în Poligonul din Badadag alături de alte 200 de cadre militare din Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii şi Ucraina.
Manevrele de pregătire comună se concentrează pe o serie de acţiuni tactice care includ trageri cu armamentul din dotare, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii, precum şi exersarea procedurilor de comandă şi control la nivel de subunitate.
Exerciţiul multinaţional ”Black Sea Rotational Force 19” se desfășoară anual și este coordonat de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa şi Africa. Acțiunile de instruire se derulează în zona Mării Negre, Balcani şi în regiunea Caucazului.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole