Restituirea taxei auto

ANAF a finalizat procesul de restituire a taxei auto! Plățile au fost onorate către toți contribuabilii care au avut depusă întreaga documentație solicitată.

Anunțul a fost făcut de către ANAF prin intermediul unui comunicat de presă.

”Ministerul Finanţelor Publice, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, a restituit taxe auto (taxa auto pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu) tuturor contribuabililor români, care au depus documentaţii complete.”, a precizat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

ANAF nu uită, însă, de contribuabilii ale căror solicitări de returnare a taxei auto nu au fost rezolvate până la această dată.

“Menţionăm că, ANAF are în atenţie şi cererile ale căror documentaţii sunt incomplete. Acestea vor fi soluţionate, pe măsură ce contribuabilii notificaţi vor transmite către Agenţia Fiscală clarificările solicitate.”, se mai precizează în comunicat.

Executivul de la București  a aprobat în data de 12 iunie suplimentarea bugetului Ministerului Mediului cu 650 de milioane de lei pentru restituirea taxei auto, termenul limită anunţat atunci fiind 30 iunie.
Începând din 2017 până în prezent, ANAF a restituit taxe auto în valoare totală de 6,16 miliarde de lei, pentru 1,91 de milioane de cereri depuse şi aprobate.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole