Premierul a nominalizat noii miniștri. Propunerile au ajuns la Palatul Cotroceni

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri propunerile de miniștri pentru portofoliile vacante.
Este vorba despre Dan Chirilă la Ministerul Afacerilor Interne, Camelia Gavrilă la Educaţiei și Dan Matei pentru funcţia de vicepremier pentru probleme economice.
Prim ministrul a explicat că nominalizarea pentru Interne, Dan Chirilă, actual secretar de stat în cadrul acestui minister, este făcută în condiţiile în care pe 12 septembrie expiră interimatul de la Ministerul Afacerilor Interne.
Pe 18 septembrie expiră si interimatul la Ministerul Educaţiei Naţionale.
”Sper ca de această dată, domnul preşedinte Iohannis să acţioneze ca preşedinte al României, nu ca şi candidat pentru această funcţie şi să nu blocheze orice iniţiativă de normalitate pentru România”, a declarat Dăncilă.
Totodată, premierul a decis nominalizarea unor reprezentanţi ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante în urma retragerii acestei formaţiuni de la guvernare în luna august.
“În calitate de prim-ministru am decis să nominalizez reprezentanţi ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante în urma demisiilor de la finalul lunii august. Am toată aprecierea pentru acei membri ai ALDE care au înţeles că România are nevoie de stabilitate şi, dincolo de interesul personal sau de miza politică, importante sunt România şi românii, şi au decis să respecte votul oamenilor din 2016 şi programul de guvernare pe care l-am asumat împreună. Este important să continuăm guvernarea, pentru a oferi stabilitate, să ne mobilizăm pentru consolidarea imaginii României în plan extern, mai ales în acest moment când trebuie să susţinem reprezentantul nostru pentru Comisia Europeană”, a spus șeful Guvernului.
Cei nominalizați sunt:
Grațiela Gravilescu (ALDE)- Ministerul Mediului;
Ion Cupă (ALDE)- Ministerul Energiei;
Alexandru Băișanu (ALDE) – Relația cu Parlamentul.
 

Cele mai Accesate Articole