Maratonul Resuscitării, la Constanța. Curs gratuit de prim ajutor

La Constanța va avea loc sâmbătă, 14 septembrie, Maratonul Resuscitării.
Acesta este un eveniment public organizat sub forma unui curs de prim ajutor de dimensiuni crescute, având ca scop creșterea gradului de conștientizare în rândul populației asupra importanței dobândirii cunoștințelor de prim ajutor, prin instruirea unui număr cât mai mare de participanți.
Peste 50 de medici, paramedici, asistenți, formatori și voluntari ai Fundatiei pentru SMURD, vor ajuta cetățenii să exerseze pe manechine, în cadrul stațiilor practice și le vor arăta cum recunosc și cum trebuie să acționeze în cazul unui stop cardiorespirator.
Potrivit IGSU, 4 din 5 stopuri cardiorespiratorii se întâmplă acasă.
Dacă până la sosirea echipajelor de urgență victima nu beneficiază de manevre de resuscitare din partea oamenilor din jur, șansele ca aceasta să supraviețuiască scad cu 10 % în fiecare minut care trece.
Recunoașterea rapidă a stopului cardiorespirator, apelarea serviciilor de urgență prin numărul unic 112 și aplicarea manevrelor de resuscitare până la preluarea victimei de către echipajele medicale de urgență se dovedesc a fi vitale pentru șansele de supraviețuire și recuperare cu un deficit neurologic cât mai redus.
”Oferind doar 30 de minute din timpul dumneavoastră, sâmbătă, 14 septembrie, în VIVO Constanța, veți afla cum, cu mâinile goale, puteți face diferența dintre viață și moarte. Participarea este gratuită, înscrierea în prealabil nefiind necesară”, precizează ISU Constanța.
 

Cele mai Accesate Articole