Ce flori oferim cadrelor didactice: 5 flori care simbolizează admirație și respect


                              Foto: https://unsplash.com/photos/4rmtznU6vtI
Oferitul florilor la începutul anului școlar a devenit deja o tradiție pentru mulți părinți, care aleargă de la o florărie la alta, în căutarea buchetului perfect. În timp ce unii optează pentru buchete simple de flori, alții aleg să o surprindă pe doamna învățătoare cu diverse aranjamente florale, sau cu plante exotice, în ghiveci. Totuși, de multe ori, părinții se grăbesc și cumpără flori care nu sunt potrivite pentru această ocazie, așa că le venim în ajutor cu câteva sfaturi! Pentru prima zi de școală, părinții pot opta pentru flori care simbolizează admirația și respectul, așa că iată ce puteți alege.
Trandafirii roz
Trandafirii roz sunt ideali pentru ocaziile în care vrei să îți exprimi mulțumirea și aprecierea față de cineva. Aceste flori simbolizează admirația și recunoștința și pot fi oferite oricând unei persoane speciale. De asemenea, trandafirii roz exprimă feminitate, rafinament și eleganță, așa că sunt alegerea potrivită dacă dorești să oferi un astfel de buchet unei doamne. În funcție de nuanță, acest soi de trandafiri își schimbă semnificația – astfel, cei de un roz pal simbolizează grație și admirație, în timp ce nuanțele mai închise transmit apreciere și recunoștință.
Orhideele violet
Orhideele sunt asociate cu perfecțiunea și frumusețea, iar în Marea Britanie, în Epoca Victoriană, aceste flori erau oferite celor mai atrăgătoare femei. Astăzi, florile de orhidee se găsesc în diferite forme și mărimi, însă toate au o frumusețe delicată și poartă simbolul rafinamentului și al misterului. Orhideele de culoarea lavandei simbolizează aprecierea sinceră și feminitatea, și transmit un mesaj de recunoștință. Cine oferă o orhidee violet cuiva, își poate exprima sentimentul de admirație și respect față de persoana respectivă.
Garoafele roșii
În perioada dacilor și a romanilor, garoafele erau folosite în scop decorativ și artistic, iar pe atunci, cele mai întâlnite soiuri erau cele de culoare roz. În timp, paleta de culori s-a extins, iar astăzi, garoafele roșii simbolizează admirația și respectul. De asemenea, în prima parte a secolului al XX-lea, garoafa era floarea oficială a Zilei Mamei, având o importantă semnificație în multe culturi ale lumii.
Begonia
De obicei, părinții aleg pentru prima zi de școală buchete colorate de flori, însă în ultima perioadă, o parte din ei au început să opteze pentru florile la ghiveci, acestea fiind mult mai rezistente. O alegere potrivită poate fi begonia galbenă, care reprezintă aprecierea și respectul față de o persoană importantă. De asemenea, begoniile simbolizează și relațiile de prietenie între oameni și buna comunicare.
Lavanda
Pentru prima zi de școală, poți alege câteva fire de lavandă pentru un buchet special sau pentru un aranjament floral inedit.  În limbajul florilor, levănțica, asa cum mai este cunoscută lavanda în țara noastră, este un simbol al feminității, eleganței și tandreții.  Această plantă de munte este caracterizată de culoarea sa caldă, mov-albăstruie, de parfumul inconfundabil și de multiplele sale proprietăți calmante. Lavanda este o plantă cu un farmec aparte și poate fi dăruită în semn de respect și admirație, unei persoane speciale.
Pentru fiecare copil și părinte, prima zi de școală va fi una plină de emoții, mai ales în ceea ce privește alegerea buchetului de flori. Dacă vrei să faci față cu brio acestei provocări, poți ține cont de sfaturile pe care ți le-am oferit și poți opta pentru un magazin care are livrare de flori în Constanța . Astfel nu vei mai sta la cozile de la florărie și vei putea cumpăra rapid un buchet de flori proaspete pentru festivitatea de deschidere a noului an școlar.

Cele mai Accesate Articole