2000 de turiști au ajuns, în acest sezon estival, la spital

După hotelieri și medicii constănțeni au tras linie la final de sezon estival. Peste două mii de turiști au ajuns în această vară la urgența Spitalul de Boli Infecţioase din Constanța.

Cei mai mulți dintre ei au avut toxiinfecții alimentare sau alte afecțiuni intestinale, cauzate de mâncarea pe care au consumat-o pe litoral ori din cauza apei de mare pe care au înghitiț-o.
Cu astfel de imagini s-au confruntat inspectorii de la protecția consumatorului mai toată vara. Aproape ca nu a fost restaurant în care să nu fie gasite nereguli. Iar rezultatele s-au vazut și la urgența spitalului de boli infecțioase , acolo unde numai în acest sezon estival  ajuns peste 2.000 de pacienţi. Majoritatea dintre ei au fost turiști care au acuzat afecţiuni intestinale în urma ingerării de alimente.
Turiștilor le este imposibil să știe ce se întamplă în spatele ușilor închise ale bucătăriilor. Cand merg sa manânce încearcă să aleagă doar localuri curate și sigure, mai ales atunci cand aceștia sunt insotiți și de copii.
Din pacate însă turiștii aflați în aceste zile la malul marii nu au prea multe variante unde să servească masa. Cele mai multe dintre terase s-au închis deja iar în cele care încă mai funcționează, mâncarea se face în cantități mici.
1.500 dintre cazurile înregistrate în sezonul estival au fost cauzate de afecţiuni intestinale, urmate de infecţii acute ale căilor respiratorii, varicelă, hepatita A, toxiinfecţii alimentare şi meningite.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole