Exercițiul ”Platinum Eagle 19.2”, la final

Exerciţiul multinaţional „Platinum Eagle 19.2”, desfășurat în perioada 9 – 20 septembrie la centrul secundar de instruire pentru luptă al Forţelor Terestre Române din Babadag, a ajuns la final.

Aproximativ 100 de militari români s-au antrenat în poligonul din județul Tulcea alături de alte 200 de cadre militare din Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii şi Ucraina.
Manevrele de pregătire comună s-au concentrate pe o serie de acțiuni tactice care au inclus trageri cu armamentul din dotare, acordarea primului ajutor în zonele de operații, precum și exersarea procedurilor de comandă și control la nivel de subunitate.
Exerciţiul multinațional ”Platinum Eagle 19.2” a reunit militari români aparținând tuturor categoriilor de forțe. La acțiunile de pregătire, au participat și militari din cadrul Batalionului 341 Infanterie ”Constanța” al Brigăzii 9 Mecanizate ”Mărășești” reprezentând Forțele Terestre Române.
Modulul de pregătire „Platinum Eagle” este parte a exerciţiului multinaţional „Black Sea Rotational Force”, care se desfășoară în fiecare an în zona Mării Negre, Balcani şi în regiunea Caucazului.
Exercițiul multinațional „Black Sea Rotational Force” este coordonat de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa şi Africa și are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate ale forţelor armate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole