Rompetrol, un model de viață demn de urmat

Au trecut două luni adică 40 de zile lucrătoare și programul de internship Rompetrol 2019 s-a încheiat. În acest an, numărul 40 are o însemnătate aparte pentru Petromidia. El reprezintă drumul parcurs  de rafinărie din anul 1979, primul an de viață până în momentul de față.

În acest spirit, intitulat „Petromidia 40” s-a desfășurat și festivitatea de premiere a tinerilor participanți la programul de internship desfășurat în cadrul rafinăriilor Petromidia, Vega dar și la alte  companii care fac parte din portofoliul KMG Interntional: Midia Marine Terminal, Rominserv și Rompetrol Well Services.
”Pregătiți pentru carieră„ au fost aproape 90 de studenți și absolvenți de liceu  care cu ajutorul mentorilor au aflat, pas cu pas, cum ajunge țițeiul în Portul Midia, cum funcționează rafinăriile aflate în singerie perfectă, cum se transformă materia primă în carburant de calitate și multe altele.
În acest an special, în Sala Rondă a răsunat vocea Petromidiei personificată prin glasul unei fete care și-a spus povestea de viață: “vocea Petromidiei la 40 de ani de existență”.
Un procentaj important în calculul punctajului final pentru candidații la bursele Rompetrol la avut proiectul în care tinerii aspiranți au vorbit despre cum văd ei acest colos, Petromidia, cea mai mare rafinărie din țara nostră și din sud estul Europei, acum la 40 de ani. Claudiu Enuță a cucerit juriul și a obținut 10 pe linie.  Astfel a reușit să se înscrie în rândul bursierilor. El a vorbit în lucrarea sa despre etimologia numelui rafinăriei de la Năvodari dar și despre însemnătatea numărului 40 în accepțiune biblică și în cursul vieții unui om.
Aplauze furtunoase nu au primit doar elevii și studenții participanți ci și mentorii și coordonatorii programului, cei care le-au fost alături în tot acest timp pentru lecții de specialitate dar și pentru valoroase lecții de viață.
Familia Rompetrol ne arată încă o data că valoarea intrinsecă umană reprezintă temelia lucrului trainic și de valoare.

Cele mai Accesate Articole