Învățământul dual, o șansă în plus pentru elevi

Învățământul dual se dezvoltă cu pași repezi la Constanța. Colegiul Comercial Carol I are de anul acesta o clasă de învățământ profesional dual cu specializarea comerciant-vânzător. 23 de elevi vor învăța să lucreze în comerț și vor avea un loc de muncă asigurat după terminarea celor trei ani de studii.

Pe toată perioada școlarizării, elevii beneficiază de o bursă de 400 de lei,  transport gratuit pentru practică din partea companiilor și de sprijinul unui tutore care îi îndrumă, consolidează și îi învață totul despre această meserie. Elevii susțin că au făcut această alegere pentru a-și asigura viitorul.
Proiectului implementat și la Constanța i s-au alăturat trei agenți economici. Pe perioada celor trei ani de studii, elevii vor suplimenta prin activitatea practică cunoștințele câștigate la orele de teorie.
Clasa de comerciant vânzător în sistem dual, generația 2019 – 2020 face parte din proiectul Național ”Școala de Carte și Meserii”, derulat sub coordonarea Camerei de Comerț și Industrie Româno-German.
După perioada celor trei ani de studii în învățământul dual, elevii pot opta și pentru continuarea studiilor la liceu.
La evenimentul de inaugurare al acestui proiect au fost prezenți și reprezentanți ai Primăriei Constanța și Inspectoralui Școlar Județean.
Reporter: Cristina Niță ; Imagine: George Dima

Cele mai Accesate Articole