“Forumul agricultorilor – bilanţ şi perspective”

În contextul aceleiași Zile Naţionale a Produselor Agroalimentare Românești, s-a desfășurat în data de 9 octombrie în Capitală o dezbatere a fermierilor autohtoni, în cadrul căreia au fost prezentate rezultatele obţinute în agricultură, în perioada 2017 – 2019.

Evenimentul intitulat “Forumul agricultorilor – bilanţ şi perspective” a fost organizat la Romexpo și poartă aceeași semnătură a Ministerului Agriculturii. Dezbaterea a  reunit fermieri din toate domeniile: producţie vegetală, cultură mare, zootehnie, industrie alimentară.
Pentru rezultatele obţinute în activitatea desfăşurată, fermierii români au fost premiaţi iar cele câteva mii de diplome acordate au semnătura în original a șefului de la Agricultură.
La forumul agricultorilor, a fost prezent și prim-ministrul României, Viorica Dăncilă.
La eveniment, a fost organizată și o expoziţie de produse româneşti înregistrate pe sistemele de calitate europene, băuturi spirtoase cu indicaţie geografică, produse aflate în curs de înregistrare la Comisia Europeană, alături de scheme de calitate naţionale – produs tradiţional, reţetă consacrată şi produs montan.
Expoziția va putea fi vizitată în data de 10 octombrie de către publicul larg.
“Ziua Naţională a produselor agroalimentare româneşti” va fi marcată şi în acest an în toată ţara prin organizarea de programe şi manifestări educative, de voluntariat, cu caracter social şi ştiinţific, destinate promovării produselor agroalimentare româneşti şi câştigării încrederii consumatorului.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole