România, campioană europeană în securitate cibernetică

România a câştigat titlul de campioană europeană la competiţia European Cyber Security Challenge 2019, care a avut loc în perioada 9-11 octombrie, la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

Clasarea pe primul loc în ierarhia europeană a experţilor în securitate cibernetică reprezintă o premieră pentru echipa României, după ce, la două dintre ediţiile anterioare, naţionala noastră s-a clasat pe poziţia a II-a.
La ediția din acest an au participat concurenţi din 20 de ţări. România a fost prezentă cu o echipă formată din 10 tineri. Pe podiumul competiţiei, țara noastră a fost urmată de Italia şi Austria. Pe durata celor trei zile de concurs, echipele finaliste au trebuit să se adapteze unui scenariu care a presupus dezvoltarea şi apărarea unei infrastructuri. Partea cea mai importantă a fost dezvoltarea şi apărarea propriei infrastructuri, dar atacarea celorlalte echipe a adus puncte.
European Cyber Security Challange este o iniţiativă a Agenţiei Europene pentru Securitatea Reţelelor Informatice şi a Datelor şi face parte din Planul de Acţiune pentru Implementarea Strategiei de Securitate Cibernetică a Uniunii Europene .
Competiţia dedicată securităţii cibernetice de anul viitor va avea loc la Viena.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole