Corbu. Sprijin pentru copiii care provin din familiile defavorizate

Zeci de elevi de la Şcoala Generală ‘Gheorghe Lazăr’ Corbu, care provin din familii defavorizate, aflaţi în risc de abandon şcolar, au primit rechizite.
În localitate se desfășoară proiectul “Alături de copiii localităţii Corbu – educaţie nonformală pentru prevenirea abandonului şcolar”.
Acesta are loc în perioada octombrie 2019 – iunie 2020, prin colaborarea dintre autorităţile locale, Fundaţia Principesa Margareta a României şi o companie privată.
“Beneficiarii proiectului au primit în aceste zile, prin intermediul proiectului, sprijin material constând în rechizite şi săculeţi ECCO KIDS. Proiectul are drept scop promovarea accesului egal la un învăţământ de calitate pentru cei 30 de copii, proveniţi din familii defavorizate, aflaţi în risc de abandon sau eşec şcolar, în vederea prevenirii părăsirii timpurii a şcolii, îmbunătăţirea rezultatelor şcolare şi integrare socio-educaţională optimă, creşterea calităţii vieţii copiilor prin facilitarea accesului la activităţi extra-şcolare tip şcoală după şcoală şi reducerea riscului de excluziune socială. Activităţile se derulează în cadrul Centrului de recuperare şi redresare şcolară din comuna Corbu, prin implicarea cadrelor didactice, a voluntarilor şi a părinţilor, precum şi a altor membri ai asociaţiei şi comunităţii. Valoarea totală a proiectului este de 18.048 lei, din care 9.200 lei, obţinuţi prin Fondul special pentru Copii”, precizează Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Corbu.
 
 

Cele mai Accesate Articole