Tamara Buciuceanu “va rămâne în istoria teatrului românesc, pentru că era unică în felul ei”

Marea actriţă Tamara Buciuceanu a murit, marţi, la vârsta de 90 de ani.
Artista era internată la Spitalul Elias din București, la Secţia de Terapie Intensivă, fiind intubată şi ventilată mecanic, în stare critică.
Ea fusese internată pe 2 octombrie, pe fondul unor probleme cardiace.
La aflarea tristei vești, actriţa Dana Dogaru a spus că Tamara Buciuceanu “va rămâne în istoria teatrului românesc, pentru că era unică în felul ei”.
Actorul Alexandru Arşinel a afirmat, la rândul său, că Tamara Buciuceanu “era o mare tragediană, dar şi o mare artistă comică, era un monument de talent, cu glas, cu voce, cu şarm, cu bunătate, cu dăruire, un om extraordinar”.
Soprana Angela Gheorghiu o subliniat că Tamara Buciuceanu rămâne  “una dintre cele mai importante actriţe din istoria actoriei româneşti”.
Și actorul şi cantautorul Ştefan Bănică jr. a apreciat că marea artistă ne-a lăsat multe personaje nemuritoare în teatru, televiziune sau în film.
”Ele nu mor. Ele rămân pentru generaţii întregi, să le descreţească frunţile, să le cultive. Asta înseamnă până la urmă un ARTIST cu A mare! Asta a fost Doamna Tamara Buciuceanu! Mulţumesc pentru tot ce am învăţat şi m-ai învăţat lucrând cu tine. Drum lin, tanti Tama!”, a scris pe Facebook Ştefan Bănică jr.

Cele mai Accesate Articole