Flashmob împotriva traficului de persoane

30 de elevi ai Colegiului Naţional “Gheorghe Lazăr” din Capitală au participat ieri la o acţiune de tip flashmob, desfășurată în Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” București.

Pornind de la premisa că orietarea spre artă schimbă valori și atitudini, tinerii au dansat la Terminalul Plecări al Aeroportului. Adolescenții și-au canalizat în acest mod talentul, dăruirea și pasiunea lor pentru dans în vederea transmiterii unui mesaj referitor la consecinţele traficului de persoane.
Demersul s-a adresat călătorilor aflați în aeroport și și-a popus să atragă atenția cu privire la necesitatea unei implicări sociale active în lupta împotriva traficului de carne vie.
Inițiava se înscrie în seria de evenimente dedicate marcării la data de 18 octombrie a Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, care a fost instituită în anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Blocului Comunitar.
Acţiunea preventivă de tip flashmob a fost organizată de către Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane şi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti. Evenimentul căruia i-au dat viață cei 30 de adolescenți face parte din rândul acțiunilor incluse în cadrul campaniei “Săptămâna prevenirii traficului de persoane”, care se desfășoară în România în perioada 14 – 20 octombrie.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole