Tamara Buciuceanu, o viață închinată scenei

S-a stins o mare stea! La 90 de ani,  actrița Tamara Buciuceanu a părăsit pentru totdeauna scena teatrului și filmului românesc.

Numeroase personalități și-au exprimat regretul trecerii în neființă a celei care a fost și va râmâne veșnic un simbol și un monument de valoare în  arta teatrului pe care a iubit-o atât de mult.

“A murit Tamara. Noi îi spuneam tanti Tama. A plecat spre mai bine şi nu a luat nimic cu ea. În schimb, ne-a lăsat multe personaje nemuritoare în teatru, televiziune sau în film. Ele nu mor. Ele rămân pentru generaţii întregi, să le descreţească frunţile, să le cultive. Asta înseamnă până la urmă un ARTIST cu A mare! Asta a fost Doamna Tamara Buciuceanu! Mulţumesc pentru tot ce am învăţat şi m-ai învăţat lucrând cu tine. Drum lin, tanti Tama!”, a scris pe Facebook Ştefan Bănică jr.
“Ne este greu, foarte greu, la toţi. Nu îmi vine să cred cum se duc una după alta, Cristina Stamate, Stela Popescu şi acum Tamara. Tare rău îmi pare. A plecat un camarad, un prieten extraordinar. Îmi pare tare rău.”, a spus actorul Alexandru Arşinel.
“Draga noastră Tamara, nu ştii câte râuri de lacrimi stârneşte dispariţia ta. Faci parte din familiile tuturor românilor din România şi de oriunde în lume s-ar afla ei. Ne doare sufletul, pentru că eşti una dintre cele mai importante actriţe din istoria actoriei româneşti. Ai fost, eşti şi vei fi iubită şi admirată de toţi românii pentru totdeauna. Publicul românesc, Teatrul, Opereta, Opera, Filmul, Musicalul şi Televiziunea au fost şi vor fi casa ta! Îţi mulţumim pentru toată măiestria, generozitatea şi eleganţa ta!”, a scris soprana Angela Gheorghiu, pe Facebook.

Cuvintele sunt poate de prisos, însă jocul interpretativ al marii artiste va sta mărturie peste timp. În cei peste 65 de ani de activitate, cea care a fost supranumită ”Doamnă comediei românești” lasă în urmă tezaurul numeroselor roluri cărora le-a dat viață cu naturalețea caracteristică unui titan al actoriei.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole