Donații ale Crucii Roșii Italiene

O delegaţie a Crucii Roşii Italiene a ajuns la Bucureşti. Aceasta a adus în România materiale tehnico-medicale şi peste 90.000 de dispozitive pentru protezarea stomiilor.


“Crucea Roşie Italiană a trimis în România un convoi cu ajutoare umanitare constând în materiale medico-sanitare. Aceste materiale vor fi donate către spitale şi către persoanele care au probleme cu stome. Pentru a putea dona aceste materiale persoanelor cu nevoi vom lua legătura cu asociaţiile de profil din ţară şi în baza necesarului pe care acestea îl vor transmite vom distribui materialele către ei şi către pacienţi.”, a declarat Marius Ion, directorul Departamentului Logistică şi Achiziţii de la Crucea Roşie Română.
Şeful delegaţiei italiene, Fabio Fiore, a precizat că în prima zi a a acestei săptămâni au fost donate dispozitive pentru protezarea stomiilor şi materiale medico-sanitare filialei de Cruce Roşie şi Spitalului Judeţean din Arad. El a mai menţionat că donaţiile făcute la Bucureşti şi Arad au fost posibile graţie asociaţiilor FAIS şi AMIS din Italia împreună cu care Crucea Roşie Italiană a colectat aceste dispozitive.
Crucea Roşie italiană cunoaşte Situaţia pacienţilor cu stomă din România este cunoscută de Crucea Roșie Italiană și prin donaţiile efectuate doreşte să ajute aceste persoane să trăiască în continuare cu demnitate şi să aibă toate mijloacele necesare pentru o viaţă normală.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Purtătorilor de Stomă Cutanată din România, Marius Augustin Pop, a afirmat că ajutorul primit de la Crucea Roşie Italiană este inestimabil. Conform lui Augustin Pop, Casa Națională de Asigurări de Sănătate decontează astfel de dispozitive, însă nu suficiente pentru pacienţii stomizaţi.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole