5 pasi ca sa beneficiezi de sunet de calitate in living

Nu trebuie sa fii meloman, ca sa iti doresti sa beneficiezi de sunet calitativ, cand vine vorba de gaming pe consola sau pur si simplu de vizionarea stirilor sau a serialelor preferate. De aceea, conteaza si pentru ce tip de sonorizare optezi. In randurile de mai jos, iti prezentam cateva sfaturi pe care romanii le considera importante, cand vine vorba despre sonorizare.
Sistemul audio ales
Romanii cam prefera superlativele, atunci cand trebuie sa asculte muzica lor preferata, asa ca nu numai masinile achizitonate trebuie sa ofere un sistem cu amplificator puternic, ci si sistemul pentru locuinta, a carui putere se poate deduce mai ales ocazional, in zile de sarbatoare.
Asa cum citim si online, pe Clovis .ro, un sistem 5 in 1 bine ales va permite nu numai auditii de calitate, ci si sunet surround, de efect, in cazul in care vizionam filme sau ne jucam pe Playstation. Mai raman in ecuatie si variantele 7 in 1, insa nu sunt chiar la fel de populare.
  Amplasarea boxelor frontale
Gasesti o mie de sfaturi despre cum sa iti aranjezi boxele prin living, inclusiv cand vorbim despre un Home Cinema, iar majoritatea acestor sfaturi spun cam aceleasi lucruri. In primul rand, toate difuzoarele de pozitie frontala vor putea fi cat de cat aliniate pe o latura a incaperii.
Se recomanda ca subwooferul sa fie inclus chiar sub sau langa ecranul televizorului, fiind incadrat de cele doua difuzoare frontale. Poti devia cu pozitionarea acestora pana la un unghi de 30 de grade, in raport cu peretele si pozitia subwooferului.
Pozitionarea boxelor din spate
Daca vei sta pe canapea sau pe fotoliu ca sa te uiti la televizor, e esential, mai ales pentru efecte, sa plasezi difuzoarele spate chiar in spatele pieselor de mobilier pe care le ocupi. Nu incape urma de indoiala ca vei simti inclusiv vibratiile acestora in momentele de maxim interes, iar atmosfera va fi una traita la maxim. Se adminte un unghi de circa 45 de grade, raportat la perete.
Reglajul de volum
La un sistem 7 in 1 sau 5 in 1, vei putea sa reglezi diferit volumul cu care redau sunetele toate difuzoarele componente. Pentru muzica, e important sa echilibrezi bine subwooferul cu boxele frontale, lasand in surdina difuzoarele din spate.
Pentru filme si jocuri, vei mari volumul difuzoarelor din spate, insa nu suficient de mult pentru a-ti distrage atentia de la subwoofer, intrucat acestea, de regula, redau in principal sunete “de fundal” in clipuri, filme si jocuri.
Alte detalii importante
Daca nu ai boxe wireless, iti recomandam sa faci ceva cu cablurile, ascunzandu-le sub mocheta, sub covor sau pur si simplu ancorandu-le cu scoabe sau cu sine de montaj aparent, de pereti. Nu vrei sa te impiedici de fire si nici ca acestea sa fie roase de animalul tau de companie, in cazul in care ai unul.
Pentru a nu deranja vecinii, evita sa pozitionezi vreunul dintre difuzoare in apropierea peretelui si cu atat mai putin lipit de acesta. In mod firesc, atunci cand resimti sunetele pe frecvente joase, adica bass-ul, nu trebuie sa iti dai seama de unde vin acestea. Poti considera ca ai pozitionat subwooferul corect, daca inchizi ochii si nu identifici exact pozitia din care vine sunetul sau.

Cele mai Accesate Articole