Corpul de Control al Prim-Ministrului face verificări la Ministerul Transporturilor şi TAROM

Guvernul anunță că premierul Viorica Dăncilă a dispus Corpului de Control al Prim-Ministrului începerea unei acţiuni de control la Ministerul Transporturilor şi la Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A., în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media.
Acţiunea de control vizează activitatea din perioada 1 ianuarie 2019-prezent şi are următoarele obiective:
1. Verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanţă corporativă la nivelul TAROM SA.
2. Verificarea respectării prevederilor legale privind operarea aeronavelor din flota TAROM SA.
3.Verificarea modului de îndeplinire, de către Ministerul Transporturilor, a drepturilor şi obligaţiilor ce decurg din calitatea de acţionar la TAROM SA.
“Am dispus de urgenţă efectuarea acestui control care să clarifice aspectele grave semnalate în mass-media. Este imperativ să fie stabilit adevărul şi să ne asigurăm că au fost respectate prevederile legale. În cazul în care instituţiile abilitate vor constata încălcarea legii, cei vinovaţi trebuie sancţionaţi”, precizează premierul Viorica Dăncilă.
Verificările au loc ca urmare a informațiilor prezentate în presă potrivit cărora directorul companiei TAROM, Mădălina Mezei, a fost demisă la începutul acestei săptămâni deoarece ar fi refuzat să ţină la sol aeronavele în ziua moţiunii de cenzură, având în vedere că peste 20 de parlamentari urmau să vină din ţară la Bucureşti.
Sursa: Comunicat Guvern

Cele mai Accesate Articole