RIUF, șansa unei cariere de succes

Cel mai mare târg internațional de universități din Europa de Sud-Est și-a deschis porțile! The Romanian International University Fair, pe scurt RIUF, prezintă celor interesați oferta programelor de studiu din România și străinătate.

Anual, peste 100 de instituții educaționale, din peste 20 de țări, vin să interacționeze direct cu tinerii români interesați de studii internaționale la nivel de licență, masterat și doctorat.Târgul a debutat la București în week-end-ul care tocmai s-a încheiat iar pe harta celor șapte orașe gazdă din țară se află și Constanța. În citadela de la malul mării, evenimentul se va desfășura în data de 26 octombrie și va reuni peste 35 de universități și instituții educaționale din 7 țări, dintre care trei sunt din România. Universitatea de Științe Agronomice şi Medicină Veterinară din Capitală, Universitatea din București, Universitatea Națională de Arte din orașul de pe Dâmbovița vor fi prezente la evenimentul educațional de la Constanța.
Ediția a XXV-a din acest an a târgului a adus în Capitală peste 100 de universități din România și alte 12 țări, precum și școli de limbi străine, ONG-uri studențești și consilieri educaționali pentru a oferi vizitatorilor o imagine completă asupra oportunităților educaționale pe care le pot accesa.
La evenimentul educațional din București a fost prezent și ambasadorul Franței în România Michele Ramis. Diplomatul din Hexagon a inaugurat sâmbătă pavilionul francez din cadrul Târgului, unde a vorbit despre noul program de burse pentru master şi doctorat în co-tutelă 2020. Franţa este a treia destinaţie de studii pentru tinerii români. În domeniul universitar au fost semnate până în prezent peste 600 de acorduri de cooperare cu România. Michele Ramis a amintit că în ultimele trei decenii, 2000 de studenţi au beneficiat de bursele oferite prin intermediul Ambasadei Franţei, mulţi dintre aceştia având astăzi cariere impresionante în diferite domenii de activitate.
Alexandra Oprea, Irina Raicu şi Bogdan Ţopan  sunt trei absolvenţi români, care au studiat în Franţa. Aceștia şi-au prezentat visurile şi aşteptările lor înainte de a pleca din România, dar şi avantajele experienţelor lor de studiu, precum şi impactul asupra parcursului lor profesional.
Cei trei români fac parte și astăzi din rețeaua internaţională France Alumni.
Pavilionul din cadrul târgului a Studiilor pe meleagurile țării de baștină a celebrului  Victor Hugo poartă semnătura organizatorică a  Institutului Francez din România, Campus France şi Ambasadei Republicii Franceze la București.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole