Cros pentru o mare curată

Câteva mii de constănțeni au luat startul duminică dimineață la Crosul Mării Negre desfășurat pe plaja municipală a orașului. Întrecerea s-a desfășurat sub o cauză nobilă: o Mare Neagră mai curată și fără deșeuri din plastic.

Cursa n-a fost contra cronometru, ci fiecare și-a ales distanța pe care a alergat. Ce a contat cu adevărat a fost ca fiecare să ajungă la finish cu câte un gunoi întâlnit în cale pe nisip.
Traseul scurt a fost de 4 km iar cel lung de 7.  Nu au existat nici taxă de participare și nici limită de vârstă. De obicei, lungimile de concurs erau alese  diferit pentru copii și adulți. Anul acesta, lucrurile s-au schimbat. A fost primul cross din istoria Constanței în care toate grupele de vârstă au plecat în același timp și de la aceeași linie de start: și mici, și mari. Participanții au avut două provocări. Prima dintre ele a fost ca fiecare să poarte un element vestimentar sau un accesoriu care să fie caracteristic viețuitoarelor marine, iar cea de-a doua de a arunca la coș un deșeu întâlnit pe traseul lor. Gestul nu a fost ales întâmplător.
Alergatul pe nisip este mai greu decât pe asflat sau pe suprafețe sintetice, pentru că terenul opune mai multă rezistență iar glezna este solicitată la maximum, în toate direcțiile de mișcare. După o oră și jumătate, primii concurenți au ajuns la linia de sosire.
Constanțenii au avut colțuri de relaxare și colțuri interactive, unde au câștigat diferite premii de la partenerii evenimentului.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole