Festivalul Internaţional al Muzicii şi Dansului

La Constanța a început Festivalul Internaţional al Muzicii şi Dansului! La Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” a debutat, aseară,  cea de-a 45-a ediţie a festivalului.

Evenimentul se va desfășura până pe 24 noiembrie și cuprinde 13 reprezentaţii artistice, la care vor participa artişti de valoare atât din ţară, cât şi din străinătate. Prima reprezentație, „Carmina Burana“ a deschis festivalul cu o mare desfășurare de forță pe scenă.

”Avem spectacole foarte frumoase! Aseară, de exemplu, la „Carmina Burana“, sala a părut neîncăpătoare, pentru că au fost foarte mulți spectatori  care au plecat foarte mulțumiți, a fost un concert excepțional  la care au contribuit toate forțele instituției, orchestra, corul, soliști ai instituției, am avut invitați în distribuție – pe maestrul Radu Ciorei, care a fost la pupitru, pe Daniel Pop, de la Opera Națională din București… Dovada că există înțelegere și există cerință pentru ceea ce facem noi este numărul de spectatori care a participat la deschiderea festivalului.” a declarat Daniela Vlădescu, manager al TNOB „Oleg Danovski” Constanța

Evenimentul cuprinde spectacole de operă celebre, două spectacole de balet și  opereta în premieră „Voievodul Țiganilor“,  de J. Strauss, reprezentație care nu a mai fost jucată pe scena de la malul mării de peste două decenii.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole