Cupa Prieteniei, ediția a IV-a, Năvodari 2019

Aceasta a fost atmosfera de la Cupa Prieteniei, ediția a IV-a, Năvodari 2019. Au fost șase sâmbete și duminici de sportivitate și prietenie din care s-a născut o adevărată lecție de fair-play.

Protagoniști au fost bărbați cu buletin de Năvodari, iubitori ai fotbalului. 140 de astfel de sportivi amatori s-au înscris în această competiție, grupați în 10 echipe: „Midia”,,NGM Junior”, ,,Viitorul Năvodar”, „Real”, „Sporting Năvodari”, „Fair-play Năvodari”, „NGM Seniori”, „Amicii” și „Romstar”.  Între 22 septembrie și 27 octombrie, jucătorii năvodăreni și-au luat rolul în serios și au oferit celor aproximativ 200 de spectatori prezenți în tribunele stadionului Chimia, la fiecare dispută sportivă, momente de spectacol fotbalistic veritabil. Din lotul fiecărei echipe au făcut parte și doi sportivi legitimați, din care doar câte unul a avut dreptul să fie prezent pe teren.
În sâmbăta și duminica de 26, respectiv 27 octombrie, au avut loc cele două finale. Trofeul ediției din acest an a Cupei Prieteniei, a fost disputat de Midia Năvodari și NGM Juniori. După o luptă strânsă, cele două echipe și-au revendicat titlul prin lovituri de departajare. Midia Năvodari și-a adjudecat primul loc cu un scor de 5-3, surclasând-o pe NGM Juniori, care a obținut astfel locul II.
În prezența edilului Florin Chelaru, susținător al sportului, atât în calitate de autoritate publică cât și ca simplu cetățean, a avut loc festivitatea de premiere. Pe locul III s-a clasat Viitorul, pe IV- Real iar premiile speciale au mers către: Lazăr Emilian, de la NGM Juniori, cu titlul de „cel mai tehnic jucător”, Stanciu Robert, de la Viitorul, pentru cel mai bun portar, Brici Ioan de la Amicii, pentru cel mai în vârstă jucător  – 60 de ani și Zaharia Eduard de la Generația de aur, pentru cea mai tânără prezență- 18 ani.
Întregul eveniment, Cupa Prieteniei, desfășurat pentru al patru-lea an consecutiv, face parte din proiectul de activități sportive demarate și susținute de primăria Năvodari pentru anul 2019.
Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: George Dima

Cele mai Accesate Articole