Cea mai dorită mașină second-hand din România

Cum arată mașina second-hand ideală pentru cumpărătorii români? Autovehiculele de marcă, cu seria șasiului la vedere și cu motorizări pe motorină care sunt fabricate după anul 2013 sunt printre cele mai căutate de către clienții pieței auto second-hand din România.

Prețul nu este deloc de neglijat și trebuie să se încadreze în jurul sumei de 15.000 de euro. Cel puțin așa arată profilul autovehiculului creionat în urma unui studiu realizat de InspectorAuto.ro pe un eșantion  de 1.000 de anunțuri apărute pe Internet care aveau seria de șasiu postată în cadrul acestora.

”Un alt punct sensibil pentru cumpărătorii de mașini second-hand este, bineînțeles, kilometrajul, care trebuie să fie în jur de 150.000 de km iar samsarii se conformează imediat pe bune sau cu câteva sute de euro la ”băieți”. Astfel că, deloc surprinzător, din cele 1.000 de mașini analizate, cu seria șasiului la vedere, 30% aveau kilometri dați înapoi, în total peste 3,2 milioane de kilometri.”, a declarat Mihai Cune, fondatorul InspectorAuto.ro.

Studiul arată că samsarii sunt abili cunoscători ai pieței auto second-hand din România și în prezent au la vânzare cele mai căutate mașini la mâna a doua din țară. Estimările mai arată că aceste autovehicule le pot aduce un profit între 1.000 și 1.500 de euro. După tipul de combustibil, peste 80% dintre mașini au motorizări diesel și doar aproximativ 15% dintre ele sunt pe benzină în timp ce doar două procente sunt reprezentate de mașinile hibrid și sub 1% de cele electrice.
Cele mai multe autovehicule second-hand aduse de samsarii români provin din Germania. Sub procentul de 30% al acestora, se situează mașinile aduse din Olanda, Belgia, Italia, Franța și Luxemburg.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole