Igiena orală. Campania “Primul ajutor pentru dinţişor”, în județul Constanța

Crucea Rosie si Asociatia Naţionala de Stomatologie Pediatrica din Romania, alături de un producator de pasta de dinti, desfasoară campania “Primul ajutor pentru dintisor”.
Astfel, aproximativ 77.000 de copii din clasele primare vor invata de la voluntarii Crucii Rosii Romane cum sa aiba grija de sanatatea lor orala si ce pasi sa urmeze in cazul unui traumatism dentar.
Judetele care vor participa la etapa din aceasta toamna sunt: Buzau, Calarasi, Constanta, Covasna, Giurgiu, Ialomita, Mehedinti, Prahova, Timis, Valcea si Vrancea.
Programul Scolar Colgate ofera copiilor din Romania informatii despre ingrijirea orala corecta, despre alimentatia necariogena si despre importanta vizitelor periodice la medicul dentist.
Intrucat igiena mainilor este esentiala pentru sanatate, scolarii invata cand si cum sa se spele pe dinti, pornind de la motto-ul „Ma spal pe maini inainte sa ma spal pe dinti!”.
Noua editia adauga informatii noi despre traumatismele dentare in copilarie, lansand campania „Primul ajutor pentru dintisor”. Campania este realizata in parteneriat cu medicii stomatologi din cadrul Asociatiei Nationale de Stomatologie Pediatrica din Romania. Copiii si parintii vor afla ce trebuie sa faca daca, la joaca, un dinte temporar sau definitiv este fracturat sau expulzat.
La finalul fiecarei lectii, copiii primesc produsele de baza pentru ingrijirea dintilor (o periuta de dinti si o pasta de dinti) si un calendar pentru insemnarea periajului zilnic. Parintii primesc o brosura cu sfaturi pentru ca cei mici sa aiba un zambet sanatos.
Sursa: Curcea Roșie
 
 

Cele mai Accesate Articole