CT BUS, planuri și proiecte de viitor

CT BUS este noua companie a serviciului de transport public din municipiul Constanța și are toate premisele să devină cel mai puternic operator public din Regiunea de Sud-Est.

Începând cu data de 1 noiembrie 2019 Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța a devenit CT Bus S.A., prin schimbarea formei juridice din regie autonomă în societate pe acțiuni. Prin transformarea în societate pe acţiuni se asigură condiţiile pentru o funcţionare eficientă, economică, în concordanță totală cu prevederile comunitare din domeniul serviciilor de transport public de persoane.
În acest moment, CT BUS SA dispune de 104 autobuze diesel euro 6 NOI si sunt în proces de achiziție pentru 41 de autobuze electrice, 21 de autobuze de12 metri lungime și 20 de10 metri.
Reamintim faptul că pe 10 octombrie 2018 Consiliul Local al municipiului Constanța a decis reorganizarea RATC prin transformarea în societate pe acțiuni cu denumirea CT BUS SA. După obținerea tuturor avizelor și aprobărilor, inclusiv din partea Consiliului Concurenței, în ședința extraordinară a Consiliului Local din 14 octombrie 2019 s-a aprobat delegarea gestiunii serviciului public de transport persoane către CT BUS SA și atribuirea prin concesiune a contractului de delegare.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole