Sfârșit tragic pentru copilul din Pecineaga

Deznodământ tragic în cazul copilului dispărut din Pecineaga. Astăzi de dimineață a fost găsit mort într-unul dintre bazinele cu dejecții de la marginea localității, în care s-au desfășurat căutările în ultimele zile.

Toate trupele de pompieri, poliție, jandarmi și scafandri nu au reușit să-l găsească, însă doi paznici de pe câmp au văzut la un moment dat trupul copilului plutind în bazinul pe care autoritățile îl cercetau de 3 zile.
Bițică Iulian Alexandru , un baiețel de 8 ani a dispărut sâmbătă, în jurul orei 15:00, din fața casei, unde ieșise să se joace. Rolele lui au fost găsite duminică de polițiști pe o stradă din apropierea locuinței copilului, iar apoi DOI câini de urmă de la Poliție și Jandarmerie i-au dus pe anchetatori la bazinele de dejecţii din apropierea unei ferme de porci. Și camerele de supraveghere din comună il aratau pe copil urmând aceeași direcție de mers. Echipele de intervenţie s-au concentrat pe golirea bazinelor, însă nu au găsit nimic. Au sistat operațiunile și continuat ancheta în sat. Astăzi de dimineață vestea i-a luat prin surprindere pe toți: copilul era mort în bazinul unde autoritățile căutaseră timp de TREI ZILE.
E de-nțeles sentimentul de revoltă care a cuprins pe toată lumea. Bazinul unde a fost găsit copilul de către cei doi localnici, a fost cercetat de pompieri cu plase pescărești, cu ancore, cu un sonar performant luat de la Garda de Coastă și cu scafandri autonomi.
Astăzi tatăl baiatului trebuia să fie testat la Tulcea, la detectorul de minciuni. Pe drum a primit cumplita veste că Alexandru a fost găsit mort, iar polițiștii l-au întors din drum. Doi paznici îl găsisera plutind fară viață.
Procurorii din Mangalia au schimbat astăzi încadrarea faptei și vorbim acum de infracțiunea de ucidere din culpă.
Sunt multe întrebări care rămân fără răspuns:

Cum a fost posibil ca autoritațile să golească acel bazin și să nu îl găsească pe băiat ?
De ce sonarul performant al Gărzii de Coastă nu a văzut sau nu a găsit nimic?
De ce s-a început golirea bazinului abia a doua zi după ce câinii polițiști au mirosit urma copilului de prima dată, până acolo, iar camerele de supraveghere verificate de polițiști indicau aceeași pistă?

Este încă o eroare de sistem. Ce au făcut doi muncitori, n-a reușit un aparat întreg de căutare și salvare.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole