Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale

Candidații PNL și PSD, Klaus Iohannis, respectiv Viorica Dăncilă se vor confrunta în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.
Klaus Iohannis a primit  în primul tur al alegerilor  36,91% din voturi, fiind urmat de candidatul PSD Viorica Dăncilă – 23,45%.
Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preoţescu a declarat, astăzi, că Iohannis a obţinut 3.162.105 voturi, iar Dăncilă 2.009.045.
”Am crezut mereu în români şi în implicarea lor, dar participarea lor din aceste zile este o mare bucurie pentru democraţia din România. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care mi-au acordat încrederea, în primul rând liberalilor, dar şi tuturor votanţilor de dreapta şi celor care nu cred neapărat într-un partid anume, dar îşi doresc ce ne dorim şi noi – o Românie normală”, a spus Iohannis.
În același timp, purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu, a declarat, luni, că nu a fost nicio surpriză intrarea preşedintelui partidului, Viorica Dăncilă, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.
Candidatul PSD la prezidenţiale a afirmat la rândul său că o dezbatere în turul doi cu candidatul PNL, Klaus Iohannis, este importantă întrucât amândoi au deţinut cele mai înalte funcţii în stat, preşedinte şi premier, şi pentru ca românii să asculte ce au făcut în mandatele lor.
“Aşa este normal, întotdeauna când mergi spre o funcţie atât de înaltă trebuie să accepţi o dezbatere cu contracandidatul tău şi cred că pentru noi este cu atât mai important cu cât şi unul, şi celălalt am deţinut cele mai înalte funcţii în statul român. Cred că este important pentru cetăţeni să asculte ce a făcut Klaus Iohannis în cei 5 ani de mandat de preşedinte al României, ce am făcut eu într-un an şi 9 luni de premier al României. Pentru că, înainte de a veni cu ceea ce vrem să facem, noi trebuie să venim cu aceste lucruri, cu un bilanţ al activităţii noastre în mandatul pe care l-am avut. Este o obligaţie pe care trebuie să o avem faţă de cetăţeni şi să arătăm respect pentru cetăţeni prin această abordare. După ce vom spune ceea ce am făcut, putem să venim cu ceea ce ne propunem pentru viitor. Şi cred că aceste lucruri trebuie să le facem în faţa oamenilor, pentru că trebuie să dăm socoteală românilor şi pe urmă să dăm socoteală în afara graniţelor ţării”, a afirmat Viorica Dăncilă.
 
 
 
 

Cele mai Accesate Articole