Video. Incendiu în Deltă. Focare dispersate pe o suprafață de 300 de hectare

Inspectoratul pentru S ituații de Urgență “DELTA” Tulcea a fost solicitat ieri să intervină în zona localității Pătlăgeanca, Delta Dunării, pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifestă la vegetație uscată, vegetație palustră și doborâturi.

Mai multe focare dispersate se manifestau pe o suprafață de aproximativ 300 de hectare.
Din cauza zonei greu accesibile (mlaștină secată) și a vegetației dense, intervenția a fost una dificilă. În zonă nu se poate interveni cu autospecialele de stingere, salvatorii fiind nevoiți să se deplaseze circa 2 km pe jos până în zona focarelor.
ISU Delta mentionează că au fost suplimentate forțele de intervenție din turele libere.
Prin intervenția salvatorilor, incendiul a fost limitat, nu s-a propagat la zona împădurită.
Focul a fost stins după aproximativ 7 ore. Potrivit pompierilor, cauza probabilă producerii incendiului este foc deschis în spații deschise.




UPDATE 2: Incendiul a fost LICHIDAT după aproximativ 7 ore din momentul solicitării. Cauza probabilă producerii incendiului este foc deschis în spații deschise.UPDATE: Incendiul a fost localizat, mai există focare dispersate în zona arsă, motiv pentru care pompierii vor interveni până la lichidarea acestuia. Nu mai există pericol de propagare la alte obiective. Prin intervenția salvatorilor, incendiul a fost limitat, nu s-a propagat la zona împădurită.Inspectoratul pentru Situații de Urgență "DELTA" Tulcea a fost solicitat să intervină în zona localității Pătlăgeanca pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifestă la vegetație uscată, vegetație palustră și doborâturi. Sunt mai multe focare dispersate pe o suprafață de aproximativ 300 de hectare. Din cauza zonei greu accesibile (mlaștină secată) și a vegetației dense, intervenția este îngreunată. În zonă nu se poate interveni cu autospecialele de stingere, salvatorii fiind nevoiți să se deplaseze circa 2 km pe jos până în zona focarelor. La fața locului intervin 20 de pompieri, sub comanda Comandantului Detașamentului Tulcea, Mr. Pampu Ștefan. În sprijin acționează și personal din cadrul A.R.B.D.D. și Ocolul Silvic Tulcea. În vederea menținerii capacității de răspuns, au fost suplimentate forțele de intervenție din turele libere.
Publicată de ISU Tulcea pe Miercuri, 13 noiembrie 2019

Sursa: ISU Delta

Cele mai Accesate Articole