A început campania electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale

Astăzi începe campania electorală pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale 2019.
Pentru funcția supremă în stat, în cursă se află candidații PNL și PSD, Klaus Iohannis, respectiv Viorica Dăncilă.
Campania electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale se desfășoară de vineri, de la ora 00,00, până  sâmbătă, 23 noiembrie, la ora 7,00.
Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că, potrivit legii, al doilea tur de scrutin are loc în aceleaşi secţii de votare şi circumscripţii electorale, sub conducerea operaţiunilor electorale de către aceleaşi birouri electorale şi pe baza aceloraşi liste de alegători de la primul tur.
Votarea în ţară are loc duminică, 24 noiembrie, între orele 7,00 şi 21,00, cu posibilitatea de prelungire până cel mai târziu la ora 23,59 pentru alegătorii care se află la sediul secţiei de votare la ora 21,00, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare.
Alegătorii din ţară votează cu un act de identitate valabil, emis de statul român: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; carnetul de serviciu militar.
Românii din diaspora au la dispoziție trei zile pentru a vota, de vineri până duminică.
 

Cele mai Accesate Articole