Elevii români, medaliați la Turneul Internaţional de Informatică Shumen 2019

Echipele României (juniori şi seniori) au obţinut şase premii la a XI-a ediţie a Turneului Internaţional de Informatică Shumen: două medalii de argint şi patru medalii de bronz.
Ministerul Educației precizează că medaliile de argint au fost cucerite de Cezar Trişcă – Vicol (clasa a XI-a/Colegiul Naţional Mihai Eminescu” din Botoşani) – seniori, respectiv Andrei Moldovan (clasa a VIII-a/Şcoala Gimnazială nr. 79 din Bucureşti) – juniori.
Medaliile de bronz, la seniori, au intrat în posesia elevilor Maria-Alexa Tudose (clasa a XI-a/Colegiul Naţional “Ion Luca Caragiale” din Ploieşti) şi Şerban-Ion Cercelescu (clasa a XI-a/Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti).
La juniori, au obţinut medalii de bronz Alexandru Dobleagă (clasa a VII-a/Colegiul Naţional “I.L. Caragiale” din Ploieşti) şi Ştefan Ţaga (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Ploieşti).
Cele două loturi au fost coordonate de profesorii Marcel Drăgan (Colegiul Naţional “Samuel von Brukenthal” din Sibiu) şi Dan-Octavian Dumitraşcu (Colegiul Naţional “Dinicu Golescu” din Câmpulung, jud. Argeş) şi de studenţii Livia Măgureanu (Universitatea din Bucureşti şi Denis-Andrei Banu (Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi).
Competiţia s-a desfăşurat în Bulgaria (Shumen), în perioada 20-24 noiembrie, cu participarea a peste 60 de concurenţi (seniori şi juniori) din Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Kazahstan, Moldova, România, Rusia, Ucraina şi Serbia.
Sursa: Ministerul Educației

Cele mai Accesate Articole