Zile de sărbătoare pentru români

Peste puțin timp, poporul român intră în zile de sărbătoare! Primul motiv de bucurie ține de spiritul creștin orodox al neamului,  Ziua Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României și cel dintâi chemat dintre apostoli.

Această zi de prăznuire este urmată cronologic de ziua de 1 decembrie când în inimile românilor răsună și mai tare chemarea străbună și iubirea de țară pentru că vom serba Ziua Națională a României!
În cinstea acestor zile, sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 9.30, la mănăstirea „Peștera Sf. Ap. Andrei” din apropierea localității Ion Corvin, va avea loc Sfânta Liturghie oficiată de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu ierarhi invitați din țară și străinătate, preoți și diaconi. Seara, de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, ierarhul Tomisului va fi prezent la concertul patriotic „Sus inima români!”, susținut de către Corala bărbătească ortodoxă „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului. Spectacolul este dedicat Zilei Naționale și sărbătoririi Celui Întâi chemat la apostolie, Sfântul Andrei.
Duminică, 1 Decembrie, la ora 8.30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie în Catedrala arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru și Pavel”, urmată de slujba de Te Deum la Ziua Națională a României.
Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: George Dima

Cele mai Accesate Articole