Ziua Națională a României la Năvodari

Acum 101 ani, mai exact la 1 Decembrie 1918, Adunarea Națională a Românilor, convocată la Alba Iulia, decreta unirea Transilvaniei cu România.

Pe lângă Transilvania în sine, au fost alipite regatului român, Banatul, Crișana și Maramureș. Astfel, s-a creat un singur stat. Cea mai importantă filă din istoria poporului nostru, cunoscută sub denumirea de Marea Unire a fost sărbătorită ieri cu fast în toată țara, inclusiv în Năvodari. În fața troiței din oraș s-au adunat năvodăreni de toate vârstele ca să asiste la programul pregătit de administrația locală. I-au întâmpinat aici jandarmii din corpul de armată 01835 Capu Midia, primarul Florin Chelaru, viceprimarul Liliana Mară, reprezentanți ai clerului bisericesc , invitați și elevi ai șolilor din oraș. În deschiderea festivităților a fost intonat imul național, urmat de o scurtă slujbă de binecuvântare.
Discursul de deschidere l-a avut primarul orașului, Florin Chelaru. După un scurt omagiu adus înaintașilor noștri, acesta a încurajat auditoriul să privească și să se concentreze pe viitor.
Pentru că Ziua Națională a României înseamnă cinstirea memoriei înaintașilor noștri, au fost depuse și coroane de flori.
În această zi importantă pentru noi toți am vrut să aflăm care este motivul principal pentru care năvodărenii se simt mândri că sunt români și ce-și doresc pentru România.
Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Adrian Corchie

Cele mai Accesate Articole