Drapelul României, proiectat pe Burj-Khalifa

Un simbol proiectat pe un alt simbol!  Cel mai înalt zgârâie-nori din lume a fost pe 1 decembrie portdrapelul steagului românesc.

Duminică seara, la ora locală 20.00, clădirea-turn Burj-Khalifa din Dubai a îmbrăcat straiele tricolorului de pe stindardul României cu ocazia Zilei Naționale a țării nostre. Roșul, galbenul și albastrul au triumfat la înălțimea celor 828 de metri ai colosului din beton.
Burj Khalifa este un simbol pentru Dubai și Emiratele Arabe Unite fiind considerată una dintre minunile ingineriei moderne. Arhitectura high-tech a clădirii este inspirată de o abstractizare a florii Hymenocallis, Burj Khalifa fiind realizată din trei secțiuni dispuse în jurul unui nucleu. De Ziua Națională a României, fiecare dintre cele trei petale a fost transfigurată în câte o culoare specifică drapelului național.
Momentul a fost pregătit încă din luna august pentru a sărbători Ziua Marii Uniri şi a celebra 30 de ani de relaţii diplomatice dintre România şi Emiratele Arabe Unite.

„La mulţi ani, România! La mulţi ani, tuturor Românilor! Steagul României pe cel mai înalt turn din lume – Burj Khalifa, DUBAI! Românii din Emiratele Arabe Unite vă salută! Un vis împlinit! Vă mulţumesc dragi români pentru participarea la acest moment special!”, a fost mesajul de felicitare transmis de consulul general al României la Dubai, Nicoleta Teodorovici.

Urarea a fost postată de diplomatul român pe pagina oficială de Facebook a Consulatului General al țării noastre din Dubai.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole