Bilanț și pregătiri RAJDP pentru sezonul rece

Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, împreună cu Lucian Lungoci, administratorul special al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, au prezentat bilanțul companiei pentru anul 2019, precum și stadiul pregătirilor pentru sezonul rece.

În acest an s-au modernizat și asfaltat aproximativ 140 de km de drumuri județene. Astfel din anul 2016, atunci când a fost preluată Regia de către Consiliul Județean, acesta era în pragul falimentului. În momentul de față s-a reușit dezvoltarea ei, astfel încât să aibă profit.
Până în prezent  au fost modernizați aproximativ 360 de km de drumuri județene, din totalul de 680 de km. Pentru anul 2020, Consiliul Județean Constanța urmează să reabiliteze, cu fonduri europene, încă 105 km de drumuri. De asemenea, diferența de 120 de km, din totalul de 680 km, urmează să fie reabilitați prin programul de lucrări al Regiei, în anul următor.
În ceea ce privește sezonul rece, constănțenii trebuie să știe că oficialitățile sunt pregătite pentru o iarnă grea, dar și pentru intervenții.
Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri a achiziționat recent din fonduri alocate de către Consiliul Județean Constanța, 10 autobasculante performante care vor completa utilajele deja aflate în subordinea Regiei. Investiția celor zece mașini noi s-a ridicat la aproximativ 6 milioane de lei.
În privința sezonului de iarnă, RAJPD este pregătită să intervină în orice moment. Tot în legătură cu sezonul rece, regia va acționa cu 22 de autobasculante cu lamă și sărăriță, 6 autogredere, 6 unimogur, 12 încărcătoare frontale, 2 buldozere, 2 șenilate, 6 freze de zăpadă și un buldoexcavator. De asemenea RAJDP va avea pregătite și 10 autoutilitare 4 x 4 pentru intervenții rapide, cât și 210 persoane care vor acționa în punctele problematice din județ.
Reporter: Cristina Niță ; Imagine: George Dima

Cele mai Accesate Articole