Unitate de primiri urgențe, la Năvodari

Centrul de Sănătate Multifuncțional Năvodari a mai înregistrat un pas, unul important în procesul său de conturare ca unitate pe deplin funcțională.

Zilele trecute a primit apobarea în privința organigramei de funcționare. Responsabil de acest aspect a fost Consiliul Județea Constanța care a preluat unitatea de la primăria Năvodari imediat după ce imobilul a fost reabilitat și modernizat. La unitatea din oraș își vor desfășura activitatea 41 de cadre medicale. Posturile  vor fi repartizate astfel: 12 medici specialiști, 19 asistenți medicali, 2 chimiști, 2 registratori și 6 îngrijitoare. Spitalul de la Năvodari va putea primi cazurile mai puțin grave, codurile galben și verde.
Centrul Multifuncțional va asigura servicii de medicină internă, cardiologie, neurologie, dermatovenerologie, chirurgie, ORL, pediatrie – cu spitalizare de zi și va beneficia de laborator de analize medicale și săli de tratament. Un alt serviciu important de care vor beneficia atât năvodărenii cât și localnicii din zonele limitrofe este cel de intervenție de urgență prin baza U.P.U. prezentă în incinta centrului. Această măsură vine după ce Spitalul Județean a fost supra aglomerat vara aceasta.
Unitatea de Primiri Urgențe din orașul Năvodari va deservi aproximativ 130.000 de locuitori, adică pe cei din nordul județului.
Spitalul Județean Constanța va asigura funcționarea și exploatarea Centrului de Sănătate Multifuncțional Năvodari, inclusiv prin angajarea de cadre medicale. În continuare, Consiliul Județean va aloca 20 milioane de lei pentru dotarea cu aparatură și echipamente medicale moderne.
Sursa: https://www.tvlitoral.ro/unitate-de-primiri-urgente-la-navodari/
Articolul Unitate de primiri urgențe, la Năvodari apare prima dată în Navodari Online .

Cele mai Accesate Articole